Vleesveebedrijf De Til in DalerpeelGroenteFruitZuivelVlees

Over Vleesveebedrijf De Til

Boeren, Burgers en Buitenlui!

Wilt u een stukje {H}EERLIJK DRENTS RUNDVLEES op uw bord, kom dan bij ons......, want wij hebben een over{h}eerlijke os in de koelkast en diepvries liggen verdeeld in porties vanaf ongeveer 300 gram zonder toegevoegde middelen en zonder extra water. U betaald bij ons dus alleen het vlees. Tevens verkoop van Hooglander Kip 2 sterren beter leven keurmerk en Saallands varkensvlees, en jonge boerenkaas en de Twentse Bunkerkaas. Op bestelling zuivel en groente. Voor meer informatie, zie onze website of facebookpagina.

Tevens kunt u op iedere woensdagmiddag en zondagmiddag voor € 2,50 per persoon een informatieve "vraag maar raak" rondleiding krijgen. Van te voren wel even melden, via email of telefoon, met hoeveel personen u komt. We houden rekening met de regels van het RIVM.

9,3

Beoordelingen van Vleesveebedrijf De Til

  • 10

    Wat afschuwelijk dat iemand zich moet bewijzen met haar vreselijke ziekte! Helaas is dit tegenwoordig gewoon normaal uit de hoek van antivlees eters Hoe haal je het in je hoofd om zo'n reactie te geven!Emphatieloos en onbeschoft! Meer kan ik er niet van maken! Wat betreft het vlees van de Til. Puur en ambachtelijk lekker! Ze nemen het vlees zeer serieus, en zijn altijd bezig met het welzijn voor hum dieren, en dat proef je terug!

    Door Erika van der Wardt op 03-12-2023

  • 10

    Hallo Anja en andere lezers, Als eerste een reactie op uw reactie Anja. Mijn naam is Cindy en ik heb de review geschreven. Ik vind uw reactie heel erg vervelend. Als eerste wordt Wilma valselijk beschuldigd, maar ook kan uw reactie mogelijk voorkomen dan andere mensen zichzelf kunnen helpen door een andere levensstijl / voedingspatroon. Dat vind ik echt heel erg kwalijk. Het is inmiddels ruim een jaar na mijn chemokuur Lemtrada en zoveelste methylprednisolon kuur en dus ook de hoogste tijd voor een update van mijn review. Ik hoop dat u deze wel serieus neemt. Wellicht dat u via lekkersdichtbij.nl contact met mij op kunt nemen, zodat u weet dat ik daadwerkelijk de review geschreven heb, eventueel belangstellende wellicht iets aan mijn informatie hebben en de goede naam van Wilma en De Til niet in twijfel wordt getrokken en uw onvriendelijke reactie kan worden verwijderd. Indien ik kan helpen doordat u of lekkersdichtbij contact met mij op neemt, heel graag! Afijn, indien u interesse heeft, kunt u in de Facebook groepen over de Lemtrada kuren lezen dat het eerste jaar na de kuur wordt omschreven als 'the year of hell'. Het immuunsysteem wordt binnen 3 dagen op nul gezet en helemaal in de Corona tijd was het belangrijk om zoveel mogelijk thuis te blijven. Alleen voor ziekenhuisbezoek naar buiten, niet naar familie, geen verjaardagen, geen vrienden voor ongeveer een jaar. Eerst moest de lymfocyten-waarde weer boven de 1.0. Dat duurde de eerste twee kuren in 2017 en 2018 iets langer dan een jaar. Een groot voordeel van het alleen eten van vlees, vis en ei is dat je lichaam zich gaat bevinden in een staat van zogenaamde ketose. Niet te verwarren met keto-acidose wat zich kan voordoen bij Diabetes Type 1 patiënten, wat gevaarlijk kan zijn. Ketose is een metabolische staat waarbij de ketonen een bijproduct zijn van het vetverbrandingsmetabolisme. Bij het eten van koolhydraten zit je op een Glucose metabolisme. Als u onderzoek doet naar de voordelen en helende werking van het ketogeen dieet, zult u zien welke voordelen' die manier van eten heeft voor veel mensen met een chronische ziekte. Niet alleen Multiple Sclerose, maar ook diabetes, alzheimer, reuma, fybromialgy etc. etc. Zelfs een heleboel kankerpatiënten hebben blijkbaar heel erg veel baat bij het ketogeen dieet, daar verreweg de meeste kankers zich voeden met suikers (= koolhydraten). Dit kunt u allemaal teruglezen in diverse studies. Daarbij volg je door het eten van alleen vlees, vis en ei eigenlijk het ultieme eliminatie dieet. Dat was natuurlijk überhaupt de reden om de overstap te maken en het op deze manier te doen. Maar als je alleen maar vlees en ei eet, dan wil ik de ALLERBESTE kwaliteit die ik kan vinden. En die heb ik gevonden bij Wilma van de Til, evenals de eieren van bioboerderij Oosting, die ik ook via Wilma krijg. En wat heeft het me gebracht? Laat ik u zeggen, zeker Niet 'the year of hell' waar ik doorheen moest in 2017 en 2018 en zoveel andere MS-patiënten met mij. Dit keer kon ik binnen 8 maanden mijn huis weer uit. En meer dan 4 maanden is ontzettend lang als je al zo lang je huis niet uit hebt gekund. De maanden die ik wel thuis moest blijven heb ik me bovendien echt goed gevoeld. Echt geen vergelijking met voorheen. Daarom wijt ik dit ook grotendeels aan de manier van eten en gewijzigde levensstijl. Inmiddels kan ik al mijn eigen vlees braden, met uitzondering van lever en hart. Wilma heeft een poosje voor mij runderhart mee gekookt, zodat ik dat op die manier toch kon eten. De smaak is zeker goed te doen, maar het verwijderen van de adertjes lukt me niet. Wel was het weer superlief dat Wilma dat wou doen en een poosje heeft gedaan. Maar omdat ik het liefst niet afhankelijk wil zijn, ben ik overgestapt op lever. Het zelf bereiden van lever lukt ook niet, maar Wilma heeft een HEERLIJKE runderleverworst in haar assortiment gekregen met 97% lever. SUPER Vitamine BOMMETJE!. Niet niet vol met de 'vitamine a' uit planten, de bèta caroteen, maar boordevol het echte vitamine a, de retinol. Boordevol met B vitamines, waaronder B12, choline, foliumzuur, de mineralen koper, zink en andere mineralen. Ook kan ik inmiddels beenmerg eten. Dit rooster ik in de oven. Als het merg zacht is, vermengen met roomboter, knoflook, bieslook of peterselie en je hebt een heerlijke kruidenboter. En oh zo gezond! Dat in combinatie met de runderlapjes en de bio-eitjes en je hebt alle vitamines en mineralen die je nodig hebt. En ja, ik heb wel verstand van mijn eigen ziekte na helaas meer dan 25 jaar ervaringsdeskundige te zijn. Ik ben nu 46 jaar en heb vanaf mijn 20 MS. En ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu. En na me heel veel inlezen in de voordelen van het eten van vlees van grasgevoerde runderen, zowel voor het lichaam, maar ook voor de runderen zelf, ben ik ervan overtuigd dat dit het beste is wat ik voor mijn lichaam en herstel heb kunnen doen. Ik ben er na een jaar zelf ook mijn eigen beste bewijs voor, lol. Als u er niet in gelooft, is dat uiteraard prima en uw goed recht. Ieder gelooft zijn eigen waarheid. Wel wil ik u vragen mijn mening, mijn recensie, mijn ziekte, de Til en Wilma niet de grond in te boren en te degenereren en op zijn minst een beetje respect te tonen. Om nog even op uw opmerking in te gaan van mond-en-klauwzeer. Ik weet hier helemaal niets van en heb daarom gevraagd aan Wilma hoe het zit. Er is inderdaad een vaccin voor mond en klauwzeer, maar er is GEEN vaccinatieplicht. Dat is al sinds 1992 niet meer zo. Bij de Til worden de ossen sowieso NIET gevaccineerd. Kortom, een jaar later en beter dan ooit uit de chemo kuren gekomen en me beter dan OOIT voelend, nog steeds een DIKKE 10 voor Wilma en de Til!

    Door Cindy Arends op 02-12-2023

  • 5

    Zul je zelf wel hebben verzonnen en geschreven met super lovende review cijfer 10 met die dikke onzin laat je verstand daar boven even na kijken je denkt dat je over verstand van hebt over ziekten en in dat bio vlees komt ook wel wat gif in spuiten tegen mond en kauwzeer is plicht voor het vee dat zeg er niet bij

    Door Anja op 01-12-2023

  • Toon meer reviews...
  • 10

    Heel graag wil ik een SUPER LOVENDE review schrijven over De Til, de ongekende service en hartverwarmende hulp van Wilma en de fantastische kwaliteit van de heerlijke producten. Ik heb Multiple Sclerose en heb alle mogelijke behandelingen daarvoor ondergaan. Na vele opnames de afgelopen 25 jaar ben ik steeds meer gaan experimenteren met voeding. Meest recent, begin 2022 ben ik begonnen met Low Carb en vervolgens Keto. Dat heeft ontzettend veel uitgemaakt voor wat betreft mijn energie, de heftigheid van mijn klachten, oedeem in mijn benen en de genezing van de huid op mijn onderbenen die voorheen een half jaar per jaar openlagen door de vele methylprednisolon kuren. Ook heb ik geen brainfog meer en ben veel helderder van geest. Er zijn heel veel MS-patiënten die erg veel baat hebben bij een carnivoor levensstijl. Dus nog een stapje verder dan het ketogeen dieet. Alleen maar dierlijke producten. Dus vlees, eieren, boter en eventueel rauwe zuivel. Omdat ik verleden week een chemokuur moest ondergaan voor de MS, waarbij binnen 3 dagen je complete immuunsysteem wordt stopgezet, loop ik al een tijdje met het idee om volledig carnivoor te gaan. Op die manier kan ik het immuunsysteem op een dusdanige manier weer opbouwen met voeding die absoluut geen ontstekingsreacties hebben. En een paar weken geleden vond ik De Til. Probleem is echter het volgende. Ik at nagenoeg geen vlees. Ik werd al misselijk bij het bakken en braden van vlees. Eieren is nooit een probleem geweest. Maar vlees is onmisbaar bij een carnivoor levensstijl. Alle vitamines en mineralen zijn in overvloed aanwezig in het vlees van met name in het vlees van herkauwers, waaronder natuurlijk rundvlees. Hoe ga je dat doen als je al misselijk wordt van het bakken van vlees? En daar komt Wilma van de Til. Wat een schat van een mens! Om de transitie te kunnen maken heeft zij voor mijn tientallen gehaktballen gebraden die ik zo koud kon eten. Beetje bij beetje begonnen die gehaktballen op te warmen. En geen last van de lucht. Vervolgens steeds een stapje verder, waarna ik nu na een aantal weken mijn eigen gehaktballen kan braden zonder misselijk te worden van de lucht. Inmiddels kijk ik echt uit naar mijn stukje vlees! Daarbij moet ik zeggen dat je het verschil ook echt kunt proeven en ruiken tussen supermarktvlees en vlees van gras gevoerd (en ge-eindigt) runderen. Dat laatste vind ik ook erg belangrijk. Niet alleen voor de samenstelling van het vlees, de verhouding van de omega-3 tot omega-6 verzuren, maar ook de leefomstandigheden die de runderen hebben gehad. En in alle gesprekken die ik heb gehad komt het hart voor de dieren naar voren. Echt fantastisch!! Om mijn dieet niet te eenzijdig te houden, heeft Wilma geholpen iets nieuws te introduceren. Verleden week heb ik voor het eerst in tientallen jaren runderlapjes gegeten, weer gebakken door Wilma. Ook deze waren heel erg lekker! Bij de volgende bestelling zal ik wat rauw bestellen en volgens de aanwijzingen van Wilma zelf gaan bakken. Volgende keer is borststuk een nieuwe introductie. Tot slot denkt ze ook mee over wat ik wel en niet mag kwa kruiden en specerijen. In de meeste kruiden zit suiker of dextrose toegevoegd, of gluten of gaat het om een mix van kruiden waarvan het aantal koolhydraten per 100g veel te hoog is. Wilma heeft uit zichzelf speciale kruiden voor mij besteld om de gehaktballen mee te kruiden die bovenstaande allemaal niet bevat. Echt ZO SUPER! Waar vind je dit nog? Verleden week was het zover, de chemo. Omdat ik zelf een poos in quarantaine moet na de chemo, heeft Wilma de bestelling in haar busje geladen een heeft ze persoonlijk langsgebracht!! Ik kan jullie niet vertellen hoe super gelukkig ik ben met de Til, Wilma en de super lekkere producten. Ik heb deze service echt nog NOOIT meegemaakt en iedere keer dat ik erover vertel krijg ik weer kippenvel. Buiten het superlekkere en supergezonde rundvlees wil ik graag nog even vermelden dat ik ook heel erg blij ben met de beter-leven-3 eieren die via de Til worden verkocht. De kippen hebben daar echt de ruimte om lekker wormpjes te pikken en rond te lopen. Dat proef je en vind ik heel erg belangrijk voor de hoeveelheid omega 3-6 verhouding in het ei. Hetzelfde geldt voor het ontbijt spek dat komt van varkens die ook nog lekker buiten mogen scharrelen. Echt TOP!! SUPER, SUPER, SUPER BEDANKT!!!!!

    Door Cindy Arends op 04-09-2022

  • 10

    Supervriendelijke boerderij voor mens en dier! De biefstuk was eindelijk na zoveel jaren weer smakelijk! Vanavond karbonade . Weet zeker dat ik dan weer smul

    Door Karien Mannessen op 08-07-2022

  • 10

    (H)eerlijk vlees, haal het bij de Til al jaren.

    Door Sendy Stevens op 06-11-2020

  • 10

    Op weg met scooter maar even gestopt om het nodige voor een bbq mee te nemen. Echt perfect stuk vlees ga zeker vaker om alles te proberen. Zal iets duurder zijn dan het plofvee maar dat betaal ik graag.

    Door Harrie Benjamins op 18-06-2020

  • 10

    Vlees dat je niet aanvalt als je het in de pan legt, smaken die zo mooi en puur zijn en na het bakken is het niet in formaat gehalveerd! Vlees met een verhaal. Ossen die geknuffeld worden en met liefde en respect behandeld worden. Ooit gezien hoe men, in bijvoorbeeld Alaska, een geschoten dier bedankt omdat het de mensen zo laat overleven. Denk dat deze ossen een zo waardig mogelijk bestaan hebben bij Wilma en Herman. Elke slachtgang is en blijft een emotioneel afscheid voor hen. Absoluut een aanrader. Op elk vlak.

    Door K. M. Stijnis op 10-10-2019

  • 10

    Heerlijk eerlijk vlees , van dieren die een fijn leven hebben gehad en verzorging van de liefste mensen met een hart voor hun bedrijf... een echte aanrader

    Door Van der Laan G op 10-10-2019

  • 10

    Enige plek waar we ons rundvlees willen kopen. Kwaliteit is subliem en de dieren worden met liefde uitstekend verzorgd.

    Door Fam Meerdink op 06-10-2019

  • 10

    Ik kom er al jaren. Alleen voor het vlees. Gewoon voor de gezelligheid met mn zoontje die geniet van alles wat dit prachtige bedrijf bevat. Koeien die aan komen rennen als de boerin of boer binnenstapt of buiten stapt. Knuffelkoeien die echt sociaal zijn tegenkomen en je weet hoe men met dieren omgaat. Zelf naar het onvermijdelijke gaan de dieren als paartjes zodat ze zo min mogelijk stress en scheiding meemaken. En nu alleen nog maar de bedrijfsvoering geraakt. Het vlees zelf is door minimaal, verwaarloosbaar gebruik van antibiotica, niet giftig voor ons. Niet verzwaard door vocht inbreng. De dieren kregen natuurlijk voer en geen boosters om het laatste beetje groei te bewerkstelligen. Mijn vader was chef kok. Ik heb eindelijk weer het stukje vlees met de smaak van hoe het vroeger was. En daarmee help ik de kleine zelfstandige die altijd klaar staan voor een ander. Staat uw supermarkt wel eens klaar voor u?

    Door Leo Karstel op 23-09-2018

  • 9

    Een negen omdat we tot nu toe de biefstuk gegeten hebben en de rest nog moeten proeven. Da's pas biefstuk! Heerlijk mals en barstensvol smaak. Kan nu al watertanden bij het gehakt en de runderlappen... Wat je van ver haalt (Drenthe) is lekker ( naar Leidschendam) Dubbel en dwars waard

    Door Silvia Kloosterman op 14-04-2018

  • 10

    Ik heb nog nooit zo'n lekkere rookworst gegeten. Lekker mals en sappig. Heel anders dan de traditionele rookworst dat je in de winkel koopt. De runderlappen waren ook verrukkelijk.

    Door rilindo ilario op 25-02-2018

  • 10

    Zó blij dat we dit adres gevonden hebben! We geven erg om dierenwelzijn maar lusten graag een stukje vlees. Met het vlees in de supermarkten is van alles mis. Ik had altijd een schuldgevoel als ik vlees in de supermarkt kocht omdat ik wist dat die beesten het zo slecht hebben. Bij de Til hebben de beesten een goed leven en de kwaliteit van het vlees is tóp! Het is eerlijk vlees, verkocht door hardwerkende mensen die hun dieren een goed leven gunnen voordat ze geslacht worden. Ik ben in de stal geweest en heb het met eigen ogen kunnen zien. En dan nog iets: ik kocht vaak vlees bij de Hanos. Laat de Til nu leverancier zijn van de Hanos! Dus zelfde kwaliteit maar voor veel minder geld, rechtstreeks van de boer.

    Door Anneke en Simon op 17-12-2017

  • 10

    eerlijk en heerlijk een aanrader !

    Door a.hoeksema op 29-11-2017

Jouw beoordeling

Heb jij Vleesveebedrijf De Til bezocht? Laat hier een review achter!

Alle velden met een * moeten ingevuld worden om de beoordeling te kunnen verzenden. We gebruiken jouw e-mailadres alleen voor verificatie, deze wordt niet op de site getoond.

Vul eerst alle velden in en ga akkoord met de voorwaarden

Adresgegevens

Wittenweg 1
7753 TC Dalerpeel
Drenthe
0651-770482

Openingstijden

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag08:3012:00
DonderdagGesloten
Vrijdag13:0018:00
Zaterdag09:3018:00
ZondagGesloten