Wijngaard Bilderhof in DordrechtWijn-bier

Over Wijngaard Bilderhof

Wijngaard Bilderhof is de eerste wijngaard in Nederland met een gouden medaille voor zowel de witte als de rode wijn.

Ons huis met wijngaard ligt op het Eiland van Dordrecht in het buitengebied tussen het voormalig dorp Dubbeldam en de rand van de Biesbosch in.

Het is gelegen aan de Zuidendijk met de wijngaard, de naam zegt het al, gericht op het zuiden.

Vanwege de ligging tegen de dijk zijn de druiven beschut tegen de koudere noorden -en oostenwind en vangen op deze wijze de gehele dag zon.

Nabij gelegen is de Bilder van oudsher een afwateringssloot om de oude polders droog te houden. Deze watert af in het Wantij. Ernaast gelegen is de Bildersteeg, vandaar dat gekozen is voor de naam van het wijngoed, namelijk Bilderhof.

Het huis zelf stamt uit het einde van de negentiende eeuw, oorspronkelijk als pachtershuis voor werklieden op de omliggende boerderijen. De omliggende landerijen en het huis zijn lange tijd eigendom geweest van de barones Van Boetzelaer van Dubbeldam. Op dit moment worden deze landerijen omgevormd tot een luxe woonwijk met een park met waterpartijen.

De grote rivieren om het eiland heen hebben een getemperde werking op het klimaat. De Nieuwe Merwede, Boven Merwede, Wantij en Hollands Diep in de nabijheid zorgen ervoor dat door de temperatuur van het rivierwater vooral in het voorjaar de vorst gematigd is in vergelijking met streken die verder in het binnenland gelegen zijn.

Door deze rivieren en door de werking van het water door de jaren heen bestaat de bodem uit klei. Door middel van druiven ge├źnt op de juiste onderstam te kiezen kunnen ook hier wijnranken groeien.

Meer informatie over wijnverkoop bestelling@bilderhof.nl

Jouw beoordeling

Heb jij Wijngaard Bilderhof bezocht? Laat hier een review achter!

Alle velden met een * moeten ingevuld worden om de beoordeling te kunnen verzenden. We gebruiken jouw e-mailadres alleen voor verificatie, deze wordt niet op de site getoond.

Vul eerst alle velden in en ga akkoord met de voorwaarden

Adresgegevens

Zuidendijk 324
3329 LD Dordrecht
Zuid-Holland
06-51829785

Openingstijden

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten