Landgoed Scholtenszathe in Klazienaveen-NoordVlees

Over Landgoed Scholtenszathe

Landgoed Scholtenzathe

Landgoed Scholtenszathe is gelegen in Klazienaveen-Noord, provincie Drenthe. Op dit moment omvat het landgoed een oppervlakte van ca. 1.000 hectare. Circa 255 hectare is vanaf 1998 ingeplant met bos. Daarnaast is er toen een bufferzone tussen het nieuwe bos en het hoogveengebied in het Oosterbos aangelegd van ca. 45 hectare. Sinds 2009 graast er een kudde Hereford runderen op deze bufferzone. Circa 650 ha. is bestemd voor de akkerbouw. Op het akkerland worden aardappelen, suikerbieten, zaai- en plantuien, was- en winterpeen, koolzaad, tarwe, gerst geteeld.

De Hereford runderen lopen het jaarrond in het bos en op de natuurgronden. De kalveren blijven het eerste half jaar of langer bij de koe. Van nature hebben de Hereford runderen geen horens. Onze runderen worden niet gecastreerd of met antibiotica behandeld. De stierkalveren worden op twee tot driejarige leeftijd geslacht bij een slager in de buurt. Het vlees wordt via vleespakketten of los verkocht. Iedere maand kan een keuze gemaakt worden uit verschillende samenstellingen. De pakketten zijn minimaal 2 kg en de prijs is €13,- p/kg. Elke derde week van de maand krijgen de abonnees een mail met het verzoek om aan te geven welk vlees(pakket) ze die maand willen bestellen. Het vlees is diepgevroren. Voor de abonnees van de vleespakketten worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er de afgelopen jaren een Kerstdiner van onze eigen producten georganiseerd in één van de schuren. Er zijn landgoedexcursies geweest, wandelingen en op de langste dag was er een diner buiten, tussen de gewassen.

Sinds september 2015 heeft Landgoed Scholtenszathe een educatieprogramma. Hierdoor is het mogelijk voor (basis)scholen en groepen om een excursie te maken met onze huifkar over het Landgoed waarbij over de ontstaansgeschiedenis van het gebied verteld wordt.

Jouw beoordeling

Heb jij Landgoed Scholtenszathe bezocht? Laat hier een review achter!

Alle velden met een * moeten ingevuld worden om de beoordeling te kunnen verzenden. We gebruiken jouw e-mailadres alleen voor verificatie, deze wordt niet op de site getoond.

Vul eerst alle velden in en ga akkoord met de voorwaarden

Adresgegevens

Scholtenskanaal 72 OZ
7889 VD Klazienaveen-Noord
Drenthe

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
VrijdagGesloten
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten