Melktap Trimunt in MarumZuivelVleesBio

Over Melktap Trimunt

Trimunt is een gehucht in de gemeente Westerkwartier (Groningen) grenzend aan de A7. De naam Trimunt verwijst naar In Tribus Montibus, het klooster wat er in de Middeleeuwen heeft gestaan. Zo kreeg onze melktap ook de naam Trimunt.

Bij Melktap Trimunt wordt de verse rauwe biologische melk van het melkveebedrijf aangeboden. Op het bedrijf worden zo'n 70 melkkoeien gehouden en 25 stuks jongvee tussen de 0 en 2 jaar. Hierbij proberen we de natuurlijke kringloop zoveel mogelijk te stimuleren. Zoveel als mogelijk lopen de koeien van het voorjaar t/m het najaar buiten in kruidenrijk grasland. Zo halen ze hun eigen eten op en brengen ze hun mest op het land, waar het weer als voedsel voor het bodemleven dient. In de winterperiode staan de dieren op stal en krijgen ze voer te eten wat eerder in het jaar van het land is geoogst en opgeslagen.

In de tap kunt u, uw eigen melk tappen. Er zijn 2 mogelijkheden op de tap 0,75 liter en 2 liter. Voor beide hoeveelheden is een petfles te koop, deze is herbruikbaar. Ook is er een glazen 1 liter fles verkrijgbaar. Daarnaast verkopen we Trimunter kaas, kefir, yoghurt, chocolademelk en ijs, producten bereid van onze eigen biologische melk. Ook vlees van eigen koe is te verkrijgen, zolang de voorraad strekt. Verder zijn er biologische producten zoals eieren van eigen kippen, huisgemaakte advocaat, pannenkoekenmix en streekhoning te koop.

Jouw beoordeling

Heb jij Melktap Trimunt bezocht? De lezers van LekkersDichtbij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen! Alle velden met een * moeten ingevuld worden om de beoordeling te kunnen verzenden. We gebruiken jouw e-mailadres alleen voor verificatie, deze wordt niet op de site getoond.

Vul eerst alle velden in en ga akkoord met de voorwaarden

Adresgegevens

Kloosterweg 5
9363 VJ Marum
Groningen
0594644548

Openingstijden

Maandag07:0000:00
Dinsdag07:0000:00
Woensdag00:0000:00
Donderdag00:0000:00
Vrijdag00:0000:00
Zaterdag00:0000:00
ZondagGesloten