NewBee Honing in OnderdijkPlantenBio

Over NewBee Honing

Onze biologische honing is afkomstig uit de natuurgebieden van Centraal-Bulgarije. De honing wordt geoogst door onze familie, die traditioneel te werk gaat. De bijenkorven gaan middels erfenissen over van generatie op generatie.

De honingproductie in Bulgarije is al duizenden jaren oud. Bulgarije is uitermate geschikt voor de productie van honing door de grote diversiteit aan (wilde) flora. Dat resulteert in een verassend lekkere en natuurlijke smaak.

De productie van biologische honing is lastig in West-Europa, omdat die aan strenge eisen moet voldoen. Zo mogen er in een straal van drie kilometer geen snelwegen, niet-biologische landbouw of industrie voorkomen. In een dichtbevolkt land als Nederland is het moeilijk om aan die voorwaarden te voldoen. Om die reden is het groene, uitgestrekte en (relatief) dunbevolkte Bulgarije de ideale locatie.

Het gros van de honing in reguliere winkels is van niet-Europese komaf - met name uit China - of een mix van (niet-biologische) Europese honing en niet-Europese honing. Verder zijn die producten dikwijls aangelengd met suikerwater en de bijen blootgesteld aan genetisch gemodificeerde gewassen alsook bestrijdingsmiddelen. Voorts blijft dergelijke honing vrijwel altijd vloeibaar, wat onmogelijk is zonder chemische hulpmiddelen: onbehandelde honing kristalliseert op ten duur namelijk altijd.

Jouw beoordeling

Heb jij NewBee Honing bezocht? Laat hier een review achter!

Alle velden met een * moeten ingevuld worden om de beoordeling te kunnen verzenden. We gebruiken jouw e-mailadres alleen voor verificatie, deze wordt niet op de site getoond.

Vul eerst alle velden in en ga akkoord met de voorwaarden

Adresgegevens

Onderdijk 249A
1693 CG Onderdijk
Noord-Holland
+31639209468

Openingstijden

Maandag09:0021:00
Dinsdag09:0021:00
Woensdag09:0021:00
Donderdag09:0021:00
Vrijdag09:0021:00
Zaterdag09:0021:00
Zondag09:0021:00