Waard en IJssel in SnelrewaardVlees

Over Waard en IJssel

Mijn naam is Tino van Beurden en samen met mijn ouders hebben wij een vleesveebedrijf voor Belgische witblauwe koeien op de Waardsedijk in Snelrewaard. Dit ligt tussen Gouda en Woerden in. Wij hebben ons altijd gericht op het fokken van de koeien en dit doen wij nog steeds maar daarnaast zijn wij ons gaan verdiepen in het verkopen van eigen vlees.

Wij verkopen sinds anderhalf jaar vacuüm verpakt, diepgevroren vlees van onze eigen koeien vanaf onze boerderij. Een leuk weetje is dat wij altijd ruim van tevoren aankondigen op onze Facebook dat wij een koe gaan slachten, hierdoor heeft u de kans om speciale stukken aan te vragen die niet op onze bestellijst staan. Onze slager denkt altijd met ons mee en op deze manier kunnen wij soms vlees leveren wat niet overal te krijgen is. Superfijn voor de feestdagen of een barbecue. Onze openingstijden variëren, maar telefonisch of via de mail kunnen wij altijd een afspraak maken, ook staat er een groot bord langs de weg als wij wel thuis zijn, dan kunt u gewoon langskomen.

Met enige trots kan ik toch wel vermelden dat onze koeien een fantastisch leven hebben, ze lopen zodra het weer het toelaat buiten, dit blijft zo tot het weer te slecht wordt. Onze koeien zijn dus vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst buiten te vinden. ( uitzonderingen als afkalf koeien, stierkalfjes of afmest koeien daargelaten. Over het laatste vertel ik dadelijk iets meer). Onze koeien krijgen elk jaar een kalf, is dit een vrouwtje dan gaat deze na twee weken lekker met haar moeder mee naar buiten wij geloven dat dit het fijnst voor koe en kalf is en zo kan de natuur lekker zijn werk doen. Het vrouwtjeskalf blijft haar gehele leven op ons bedrijf. Word er een stiertje geboren dan scheiden we moeder en kalf en het stiertje gaat na twee tot drie weken naar onze vaste afnemer. Moeder gaat na twee weken weer lekker naar buiten.

Onze koeien krijgen uitsluitend gras en in de winter kuilgras en hooi geworven van ons eigen land. Alleen rondom het afkalven en het afmesten krijgen onze koeien wat krachtvoer erbij. Onze af mestkoeien zijn allemaal koeien die hier zelf geboren en getogen zijn. De meeste hebben zelf kalfjes gehad. Hoofdreden voor ons om een mestkoe te selecteren zijn vaak het niet meer met kalf kunnen krijgen van de koe of het feit dat ze vier keer gekalfd heeft. Door deze limiet kunnen wij garanderen dat u mals vlees van uitstekende kwaliteit krijgt. Belgische witblauwe koeien staan bekend om hun super kwaliteit vlees met een laag cholesterol, vergelijkbaat met kip.

Wij hanteren een zo min mogelijk medicatie beleid. Uitsluitend bij ziekte van een koe gebruiken wij medicijnen, groeihormonen of andere narigheid is uit den boze. Dit is dan ook weer terug te zien in de kwaliteit van ons vlees. Doordat de koeien hun hele leven hier zijn weten wij precies was er met ze is gebeurd, hoe gezond ze zijn of wat ze hebben meegemaakt. Wij vinden het een prettig idee dat de cirkel van het begin tot het eind rond is op ons eigen bedrijf.

Wij denken ook dat dit laatste enorm fijn is voor u als klant. U kunt een prachtig product kopen uit de regio, wat de kwaliteit waarborgt die u gegarandeerd zoekt. Wat wij vooral terug zien bij onze andere klanten is dat de interesse in kwaliteit plus het weten waar het vlees vandaan komt zwaarder weegt dan de spotprijzen in bijvoorbeeld een supermarkt.

U bent uiteraard welkom om ons te komen bezoeken. Wij laten u graag zien met wat voor passie wij voor onze dieren zorgen en hoe onze dieren leven. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen om uw bestelling aan ons door te geven.

Heeft u vragen na aanleiding van deze informatie dan horen wij het natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet,

Hoeve Waard en IJssel. Waardsedijk 70 3425 TH Snelrewaard waardenijssel@gmail.com

Jouw beoordeling

Heb jij Waard en IJssel bezocht? Laat hier een review achter!

Alle velden met een * moeten ingevuld worden om de beoordeling te kunnen verzenden. We gebruiken jouw e-mailadres alleen voor verificatie, deze wordt niet op de site getoond.

Vul eerst alle velden in en ga akkoord met de voorwaarden

Adresgegevens

Waardsedijk 70
3425 TH Snelrewaard
Utrecht
0630698905

Openingstijden

Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
ZondagGesloten