Hoeksch vlees in StrijenVlees

Over Hoeksch vlees

Onze boerderij zit aan de rand van het Oudeland van Strijen waar onze koeien vanaf 1 april tot 1 november buiten lopen. Het Oudeland van Strijen is een prachtig weidevogelgebied met vele grassoorten en verschillende kruiden.

Onze koeien zijn van het Hollandse ras: Verbeterd Roodbont. Dit ras staat bekend om zijn optimale vleeskwaliteit. De koeien worden met zorg groot gebracht. Na de geboorte blijft het kalf bij de koe. Ze gaan samen de wei in waarbij we 1 koe per hectare hanteren. Ook de dekstier loopt tussen de koeien in de wei voor natuurlijke voortplanting van het ras.

Bij ons is de cirkel rond: al onze koeien zijn geboren in Nederland en opgegroeid in de Hoeksche Waard, er is dus geen sprake van import. De dieren zijn gehuisvest op stro waarbij een groot gedeelte in groepsverband. Ons hooi en kuilgras wat we voeren, halen we uit het natuurgebied van het Oudeland. Naast onze rundfokkerij en mesterij, hebben we ook een schapenfokkerij.

Jouw beoordeling

Heb jij Hoeksch vlees bezocht? Laat hier een review achter!

Alle velden met een * moeten ingevuld worden om de beoordeling te kunnen verzenden. We gebruiken jouw e-mailadres alleen voor verificatie, deze wordt niet op de site getoond.

Vul eerst alle velden in en ga akkoord met de voorwaarden

Adresgegevens

Oudendijk 60
3291 LN Strijen
Zuid-Holland
0620133846

www.hoekschvlees.nl
Facebook-pagina

Openingstijden

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten