Boer & Buurt in ZevenhuizenGroenteFruitZuivelVleesWijn-bierPlantenBio

Over Boer & Buurt

Boer & Buurt is de plek waar je voedsel kunt bestellen dat op een milieu- en natuurvriendelijke manier geteeld is!

Wij zetten ons in voor natuurgefundeerde landbouw, waarbij voedselteelt en natuurontwikkeling samen gaan, zodat de biodiversiteit kan toenemen. Door dit te doen dragen onze polders bij aan een aantrekkelijk woon- en leefklimaat in de Zuidplas.

Wij bouwen aan een netwerk van boeren en telers die, net als wij, op een dier- en natuurvriendelijke manier boeren. Zo creƫren wij samen een breed platform voor de rechtstreekse verkoop aan de consument. Hiermee realiseren wij dat de boeren en telers een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat de consument weet waar zijn eten vandaan komt. Omdat wij zo min mogelijk voedselkilometers willen maken, richten wij ons op producenten en consumenten die in een straal van 20 kilometer rondom ons heen werken en wonen.

Je kunt jouw boodschappen bestellen via onze webshop. Om in de webshop te kunnen bestellen heb je een account nodig. Elke zaterdagochtend kan je je bestelling afhalen bij het uitgiftepunt van onze Buurderij in Zevenhuizen, Eendrachtsweg 1a, nabij onze akker of in Zoetermeer bij De Hof van Seghwaert, Gaardedreef 169.

Wil jij ook duurzaam, ecologisch en eerlijk eten kopen bij ons? Ga dan naar de website van Boerenbuurt en volg daar de instructies.

10

Beoordelingen van Boer & Buurt

  • 10

    Een tien voor de durf en inzet voor deze maatschappelijk relevante ontwikkeling. Een ontwikkeling waar de politiek niet aan toe KAN of DURFT te komen. Een tien omdat de realisatie gebeurt onder supervisie van een doodgewone burger, ongesubsidieerd, met eigen geldmiddelen. Een tien vanwege het betrekken van zeer veel vrijwilligers waardoor niet alleen draagkracht wordt genereerd. Maar waarmee het tevens een sociaal en economisch interessant experiment is geworden. Een 10 vanwege het al een paar jaar, tegen de verdrukking in, gifvrij weet te verbouwen, oude tarwegrassen terugkweekt. Dat alles tegen de scepsis van omringende boeren in. Van hen is op dit vlak niets te verwachten. Een tien voor de enkeling die ondanks de verstikkende status quo dit groeiende experiment succesvol eigenhandig realiseert. Nu nog een overheid die dit expliciet ondersteunt, en deze in de schoot geworpen kans aangrijpt voor concrete realisering van reeds veel gebruikte woorden. Actie graag. Het is tijd. Voor mij is de tijd gekomen om de aandacht voor de Eendragtspolder over te laten aan de initiatieven van deze club, plannen die er zijn en wellicht gaan komen. Daartoe zal het Platform Eendragtspolder binnenkort worden opgeheven.

    Door Karel Christiaanse op 11-03-2023

Jouw beoordeling

Heb jij Boer & Buurt bezocht? Laat hier een review achter!

Alle velden met een * moeten ingevuld worden om de beoordeling te kunnen verzenden. We gebruiken jouw e-mailadres alleen voor verificatie, deze wordt niet op de site getoond.

Vul eerst alle velden in en ga akkoord met de voorwaarden

Adresgegevens

Eendrachtsweg 1a
2761 VS Zevenhuizen
Zuid-Holland
06-37 27 61 68

Openingstijden

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag10:0012:00
ZondagGesloten