Bij de boer kopen ongekend populair door corona

06-02-2021 15:00

Door de coronacrisis denken consumenten steeds meer na over de herkomst van hun voedsel. Of dit nu om gezondheidsredenen is, om lokale ondernemers te steunen, of om de drukke supermarkten te mijden: boerderijwinkels floreren in deze gekke tijden.

Verdubbeling van omzet en klanten

Zeker in het begin van de crisis, tijdens de eerste lockdown in maart 2020, liep het storm. Boerderijwinkels en coöperaties verdubbelden wekelijks hun aantal klanten en abonnees. Voor veel boeren een welkome aanvulling nu de omzet aan de horeca compleet wegviel. (Bron: Trouw)

Blijvend effect?

Het lijkt er op dat de trend in 2021 aanhoudt. Niet alleen de bezorgdiensten profiteren hiervan, ook de lokale boerderijwinkels worden goed bezocht, mits natuurlijk goed vindbaar voor de consument. In het AD komen diverse streekproducenten uit de Alblasserwaard aan het woord, zo ook Kaasboerderij Noorderlicht, een LekkersDichtbij-lid van het eerste uur.

Streekproducenten vinden

Op LekkersDichtbij.nl vind u al sinds 2012 het meest complete aanbod aan boerderijwinkels, streekwinkels en bezorgdiensten. Voor, tijdens of na corona, onze missie is en blijft ongewijzigd: boeren en telers helpen om rechtstreeks in contact te komen met consumenten.